Niečo na úvod: Mandle sú výborným zdrojom minerálov- vápnika, železa, selénu a zinku. Taktiež znižujú cholesterol a aj keď majú vysoký obsah tukov, nemusíme sa ich báť. Práve naopak. Mali by sme ich konzumovať pravidelne. A to i so šupkou. Práve v šupke sa nachádzajú tie najvzácnejšie živiny. 14. Kika Koselova (1)

Čo potrebuješ na prípravu?  (3 – 4 – porcie)
1-2 uhorky
cherry
rajčiny

Mandľová paštéta:
2 hrste čerstvej bazalky
1 šálka mandlí
1 šálka nastrúhaného petržlenu
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica jablčného octu
šťava z 1 citróna
1 lyžica olivového oleja
soľ

Ako na to:
1. Začneme výrobou mandľovej paštéty. Mandle si rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme zvyšné suroviny a opäť dobre rozmixujeme. Jablčný ocot pridávame opatrne. Začneme s menším množstvom a postupne pridávame viac, podľa chuti.
2. Z uhorky nakrájame širšie krúžky.
3. Pridajte lyžicu mandľovej paštéty na každý krúžok uhorky.
4. Ozdobíme cherry paradajkami.

Tip k receptu: Aby sme z mandlí „vyťažili“ čo najviac živín, namočíme ich na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do vody. Budú sa nám nielen ľahšie mixovať, pretože budú mäkšie, ale namočením sa stávajú aj výživnejšie. Ak chceme menšiu obmenu receptu, namiesto uhorky použijeme opečené krúžky cukety.

Zaujal ťa tento recept? Nájdi ďalšie v novej unikátnej fitness kuchárke “Z fitka do kuchyne, alebo čo jesť po cvičení a nepribrať.” Napísalo ju 23 popredných inštruktoriek a fitness tréneriek zo Slovenskej a Českej republiky.

1

Z fitka do kuchyne, alebo čo jesť po cvičení a nepribrať.

Comments Closed



Komentáre sú ukončené.